Първоначално публикувано от CrazyElement
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да се смея ли или да плача...?
Collapse
X
-
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеДалеч съм от мисълта да ти се нахвърлям, а и не съм в настроение. Просто трета страница ти казват хората смени си ламбдата и си изхвърли катализатора, а ти се едно и също си пишеш. Как искаш да ти помогне някои като не вдеваш и си знаеш твоето, Алфата била такава, Алфата онакава. Иди на диагностика, смени каквото има да се сменя по колата и току виж па тръгнала да върви!Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщениеАма то и ти не четеш колега , и ти си знаеш пък твоето , пиша тук защото току виж някой е имал подобен проблем и може да ми съдейства , катализатора и оема ти каза ,че си е наред ще го махам ей така да има , а ламбда сонда в момента е откачена и съм 99% сигурен , че като сложа новата няма да има никакво подобрение, но ще го направя, аз просто давам пресни данни от това как се държи колата защото по една кола не е само дебитомер и ламбда.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщениеАма то и ти не четеш колега , и ти си знаеш пък твоето , пиша тук защото току виж някой е имал подобен проблем и може да ми съдейства , катализатора и оема ти каза ,че си е наред ще го махам ей така да има , а ламбда сонда в момента е откачена и съм 99% сигурен , че като сложа новата няма да има никакво подобрение, но ще го направя, аз просто давам пресни данни от това как се държи колата защото по една кола не е само дебитомер и ламбда.Специално за BMW320i (150hp), пробвано е и би трябвало да го отнесеш. Верно, че моята скоростна е от 1,8ТС и има по-добра динамика (е за сметка малко на максималната скорост) от стандартната за модела, но и със старата имам едно преживяване с въпросния модел BMW. Казваш, че имаш проблем, ако някой кара пред теб с 100 километра и трябва да го изпревариш. Ами наистина това не е нормално, ако ти е в ред колата, даже и с 5 човека (пробвано е), дърпа здраво на 4-та. То даже и на 5-та си дърпа и може да се изпреварва след 120, но разбира се е доста по-тромава, а и това са скоростти за изпреварване на магистрала, където се изискват по продължителни времена за това. На обикновен път е трудно да се очаква да се изпревари някой, който кара със 120, най малкото докато тръгнеш да набираш изнесен и току виж те е отнесъл някой. При такива скоростти да се изпреварва бързо се изисква мотор с голям въртящ момент, каквито са дизелите или бензиновите с повечко цилиндри.
Така, че не знам в какви сервизи и какви майстори са ти правили колата, но ако това което казваш е вярно, определено нещо не са си свършили работата, щом не могат да отстранят проблема.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
5 човека са си 5 човека аз и още 1 в моита без проблем 240 на магистралата но с 5 човека колата е доста по бавна до 240 не съм я пробвал но до 200 съм определено по бавно ги набира но тва е моментна скорост а и колата си е на 12г мамка му стара е както каза колегата ферарист че е опасно такава скорост с толкова хора и кола над 10г а забравих да кажа това го правех преди основния ремонт сега изобщо не знам как се държи колата на висока скорост и скоро няма да разбера
Comment
-
Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение5 човека са си 5 човека аз и още 1 в моита без проблем 240 на магистралата но с 5 човека колата е доста по бавна до 240 не съм я пробвал но до 200 съм определено по бавно ги набира но тва е моментна скорост а и колата си е на 12г мамка му стара е както каза колегата ферарист че е опасно такава скорост с толкова хора и кола над 10г а забравих да кажа това го правех преди основния ремонт сега изобщо не знам как се държи колата на висока скорост и скоро няма да разбераAlfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Има го и момента в състоянието на мотора, колко е износен.
Моята с дебитомер работещ на 60% и багажник до горе, резервоар до горе + 105кг аз, и още 200 др пътници и си вдигна на равно 200 спокойно, и имаше за още ама неисках да правя глупости.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеИма го и момента в състоянието на мотора, колко е износен.
Моята с дебитомер работещ на 60% и багажник до горе, резервоар до горе + 105кг аз, и още 200 др пътници и си вдигна на равно 200 спокойно, и имаше за още ама неисках да правя глупости.Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Колега как очакваш колата с откачена ламбда сонда да върви нормално?Тя в момента е в някакъв сервизен режим.И стига глупости че толкова можела.Все пак 208 по километраж,дори и с 5 човека и ускорение 10 сек. до 100 е много зле за тая кола.Аз с моята кола която е 1,6 , 103 коня с двама човека по 100 кг+100 кг метанова бутилка в багажника съм правил 205 по километраж.И с твоята определено от 120 нагоре на 4 та трябва да се изстрелва колата.
Comment
-
Бе отдавна я чета темичката
Моя приятелски съвет:
1. Махни катализатора-това трябва да стане кадърно
2. Смени ламбдата щом знаеш че имаш проблем
3.Бързи изпреварвания
а) кола движеща се с 60км.- изпреварваш на 2ра
б) кола движеща се с 100км.- изпреварваш на 3та
в) кола движеща се с 140км.- изпреварваш на 4та
Със 100км. и с 300кг. товар незнам как може да очакваш колата да върви3та предавка ти е до 160км...тааа спокойно си я карай до 140-50км.
Успех и очаквам скорошно развитие по тематаAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеБе отдавна я чета темичката
Моя приятелски съвет:
1. Махни катализатора-това трябва да стане кадърно
2. Смени ламбдата щом знаеш че имаш проблем
3.Бързи изпреварвания
а) кола движеща се с 60км.- изпреварваш на 2ра
б) кола движеща се с 100км.- изпреварваш на 3та
в) кола движеща се с 140км.- изпреварваш на 4та
Със 100км. и с 300кг. товар незнам как може да очакваш колата да върви3та предавка ти е до 160км...тааа спокойно си я карай до 140-50км.
Успех и очаквам скорошно развитие по темата, поне за мен де...
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщениеДам като сменя ламбда сонда и отстраня катализатора ще пиша какво развитие има по темата , иначе това за бързи изпреварвания ми е ясно, но някак си е доста смешно да изпреварваш с 6000 оборота, поне за мен де...
Другия начин е да спазваш по-голяма дистанция както е редно и като решиш да изправарваш да се позасилваш отдалеч. На тази кола мощността и идва над 6000 оборота. Атмосферките са така. Като няма какво да я надуе в ниските така е. Като искаш пъргавост при изпреварване да си беше купил кадило.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеТи ми се струва, че искаш да е**ш дявола във въздуха. Как искаш да изпреварваш? На 5-та с 3 оборота и да го изпревариш като пътен знак? Да, или ако е спрял или ако се движи в двойно по-ниска от твоята скорост. При над 100 км за да изпревариш веднага ако се намираш плътно зад него се иска сваляне на предавка и оборомера в лютеницата.
Другия начин е да спазваш по-голяма дистанция както е редно и като решиш да изправарваш да се позасилваш отдалеч. На тази кола мощността и идва над 6000 оборота. Атмосферките са така. Като няма какво да я надуе в ниските така е. Като искаш пъргавост при изпреварване да си беше купил кадило.Говоря за реалната тая на гуметата
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеТи ми се струва, че искаш да е**ш дявола във въздуха. Как искаш да изпреварваш? На 5-та с 3 оборота и да го изпревариш като пътен знак? Да, или ако е спрял или ако се движи в двойно по-ниска от твоята скорост. При над 100 км за да изпревариш веднага ако се намираш плътно зад него се иска сваляне на предавка и оборомера в лютеницата.
Другия начин е да спазваш по-голяма дистанция както е редно и като решиш да изправарваш да се позасилваш отдалеч. На тази кола мощността и идва над 6000 оборота. Атмосферките са така. Като няма какво да я надуе в ниските така е. Като искаш пъргавост при изпреварване да си беше купил кадило.
---------- Post added at 16:54 ---------- Previous post was at 16:46 ----------
Смятам да засека колата по гпс от 60-160 с разкачена ламбда и катализатор и после да повторя начинанието с нова ламбда и без катализатор , и ако няма разлика ще убием 2 мита , че катализатор и ламбда спъват колатаAlfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщениеАми знам 100 километра на 4та , ако не са лъжа са 4000 оборота, хич не са малко , все пак не искам всеки път като изпреварвам двигателя да ми реве , а и за кола на тези години въпреки , че е реставрирана и е с 10W60 масло , никак не е хубаво да я пържа в лютеници, и ти сам го каза , че обеднява сместа... не съм казал да ги минавам като пътен знак, ама мн си ми далече да ти дам 1 кръгче , да видиш как изпреварва с 100 на 4та... трагично бавно.
---------- Post added at 16:54 ---------- Previous post was at 16:46 ----------
Смятам да засека колата по гпс от 60-160 с разкачена ламбда и катализатор и после да повторя начинанието с нова ламбда и без катализатор , и ако няма разлика ще убием 2 мита , че катализатор и ламбда спъват колатаЗатова че определено ще има ефект
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment